Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Apoteksmonopolet avskaffas

Nu står det klart att privata aktörer ska ta över 466 apotek, skriver DN i en artikel idag.

Kan någon förklara för mig hur avskaffandet av apoteksmonopolet ska leda till;
a) längre öppettider
b) fler apotek
c) lägre priser på läkemedel
d) högre löner för personal

Jag tycker det låter som en omöjlig ekvation, men det skulle vara möjligt om man:
a) sänkte priserna på inköp
b) ökade volymerna
c) minskade antalet anställda

Alternativ a kan vi utesluta, eftersom Sverige pressat på för generiska kopior på läkemedel så är inköpskostnaderna låga.
Alternativ b) känns tvivelaktigt, det är möjligt att reklamförbudet för receptbelagda läkemedel skulle hävas och att det skulle få människor att gå och ”kräva” mer läkemedel eller nyare och dyrare sådan. Men eftersom läkemedel för överskådlig framtid kommer att vara finansierad via allmänna medel är det inte speciellt troligt.
Kvar finns bara att minska på mängden personal, med tanke på hur ineffektiv personalen verkar vara på apoteket är det förmodligen det mest rimliga.
Skulle det alltså kunna bli så att de som förespråkat privata apotek för att de trodde det skulle bli fler arbetstillfällen och högre löner, istället kommer förlora sina arbeten?

Eller finns det fortfarande, trots alla motbevis under finanskrisen, fortfarande människor som tror på en övernaturlig marknadsformel?

Undrar vad det finns för antipsykotiska läkemedel mot det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: