Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Fruktansvärt?


Frukt gör dig fet, skriker Aftonbladet ut. Men det är snarare fruktos, fruktsocker som riskerar att göra dig fet, fruktos finns det mängder av i frukt. Det misstänker Christer Enkvist, som är överläkare i Trollhättan och medicinsk rådgivare vid Västra Götalandsregionen i en debattartikel i DN.
Livsmedelsverket vill dock inte ta tills sig Enkvist resultat skriver DN i denna artikel.

Själv fick jag från en självutnämnd expert höra för ett par år sedan att just fruktos i juice var livsfarligt och därför skulle man dricka färskpressad juice som inte innehöll tillsatt fruktos.
Jag undrade då för mig själv hur kroppen skulle kunna känna skillnad på om fruktoset var tillsatt eller inte, det är ju ändå samma ämne.

Själv sitter jag och småskrattar åt alla människor som desperat hållit sig undan kanelbullar eller kakor på fikarasterna, eftersom de inte velat gå upp i vikt. Och så visar det sig att frukt är lika illa.

Att äta måttligt i rätt mängd verkar fortfarande vara det mest idiotsäkra sättet att hålla vikten. Jag kanske skulle kunna skriva en bok på det ämnet?

2 kommentarer till Fruktansvärt?

  • Maria Nilsson skriver:

    Det farliga sockret är det vita raffinerade sockret. tex en sockerbit. Man får äta jävligt mycket frukt innan man får i sig lika mycket som i en sockerbit.

  • Mattias skriver:

    Skall du gå ner i vikt måste du förbränna mer än vad du äter. Så enkelt är det.

    Och sedan är ju vinklingen på studien i massmedia helt barock. Studien handlar inte ens om frukt.

    http://tinyurl.com/cy2vjm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: