Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Hur omfattande ska en neuropsykiatrisk utredning vara?

Frågan är lite av typen “Hur långt är ett snöre?”
Förr tyckte jag att det var självklart att det var den stora utredningen som skulle göras på alla, men nu känns det inte lika självklart. Det är bättre att människor som söker hjälp får genomgå en kortare utredning och får hjälp än att de väntar flera år förgäves och aldrig får någon hjälp.

Det är heller inte psykiatrin som är diagnosfixerade upplever jag, utan socialtjänsten. Det är de som skriker om att personen måste ha genomgått en utredning, som nagelfar papprena efter fel och helst av allt vill undersöka ansökningar om hjälpinsatser som boendestöd eller LSS.

Förövrigt måste ovanstående affisch som jag hittade på Sahlgrenska kännas som ett sarkastiskt skämt, eller ett slag i ansiktet för dem som söker vård, när kötiderna är mellan 3-6 år för neuropsykiatrisk utredning enligt Sahlgrenskas egen HTA-analys. Vårdgarantin måste vara den trubbigaste papperstigern sedan diskrimineringslagstiftningen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: