Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Ge ditt barn ADHD i påskägget!

Medlemstillväxten i Attention och alla andra organisationer runt omkring i Europa som har medlemmar med ADHD är hotade, nu blir det inga fler barn med ADHD, åtminstone inte inom EU. EU-parlamentarikern Åsa Westlund från Socialdemokraterna vill förbjuda färgämnen som enligt en undersökningen vid Southamptons universitet orsakar ADHD-liknande symptom som inlärningssvårigheter och koncentrationssvårigheter.
Orsakerna anses vara Azofärgämnen, skriver Aftonbladet i en artikel.
Att det inte finns en enda seriös psykiatriker som hävdat samband mellan godis och ADHD lyfts inte fram, att barnen blev överaktiva berodde kanske mer på sockret än färgämnena? Westlund menar säkert väl, men att gå ut med påståenden om att påskgodis kan orsaka ADHD underminerar trovärdigheten för diagnosen och det tror jag inte var hennes syfte.
ADHD är medfött, du kan inte få ADHD senare i livet, det är alltså ur denna synpunkt ofarligt att äta påskgodis.
Det finns däremot säkert ett hundratals andra anledningar att låta bli godis, när jag var liten räckte det med att hota med rädslan för tandläkaren och hål i tänderna. Varför biter inte det argumentet idag?

2 kommentarer till Ge ditt barn ADHD i påskägget!

  • Anonymous skriver:

    Jag tolkar det som så att gravida kvinnor ska låta bli att äta azoler under graviditeten för att det kan ge upphov till dessa störningar, men man kan ju tolka som man vill.

  • Anna skriver:

    Det borde bita, men jag liksom du anser att socker är skadligt på en väldigt massa andra sätt också. Bra inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: