Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

SKL tar med kötiderna för NPF-utredning i sin databas

Efter påtryckningar från Attention kommer SKL, Sveriges kommuner och landsting att komplettera sin databas med väntetider för att få genomgå en neuropsykiatrisk utredning.
Det är väldigt glädjande tycker Anki Sandberg, ordförande på riksförbundet Attention.
– Tro det eller ej men SKL har gått med på att komplettera väntetidsdatabasen så att köerna till ADHD-utredningar och andra neuropsykiatriska utredningar ska ingå i denna, menar Anki Sandberg.
I praktiken betyder det att köerna blir offentliga på ett helt nytt sätt än vad de varit tidigare, så att varje intresserad individ kan se vad som gäller i olika delar av landet. Det bör förhoppningsvis också i sin tur sätt fart  på utbyggnaden av resurser.
Rickard Bracken på SKL svarar att de från och med till hösten kommer att komplettera väntetidsdatabasen med dessa uppgifter.
– Detta utgör en förutsättning för att på nationell nivå kunna mäta hur många landsting som klarar att korta väntetiderna till de mål som angivits av politikerna och vilka landsting som får möjlighet att ta del av de 214 miljoner kronor som regeringen satsar på området, menar Rickard Bracken.
SKL arbetar för en förstärkt vårdgaranti inom barn- och ungdomspsykiatrin med sikte på att kunna ge ett första besök hos specialist inom 30 dagar och erbjuda fördjupad utredning efter ytterligare 30 dagar. Ambitionen är att uppnå detta mål ska vara uppnått 2012.
I Västra Götaland är kötiden för att genomgå en utredning allt mellan tre månader till sex år.
– Att det nu blir möjligt att se var köerna är kortare borde ge vården helt andra förutsättningar att remittera personer vidare till andra mottagningar med kortare kötid, ingen ska behöva vänta i flera år på att genomgå en utredning, säger Henrik D. Ragnevi, ordförande för Attention i Göteborg.

Pressmeddelande

2 kommentarer till SKL tar med kötiderna för NPF-utredning i sin databas

  • Absolut, sedan ger det större trovärdighet att kunna hänvisa till SKL än en egen undersökning.

  • trollhare skriver:

    Åh… det låter kanske litet, men det är en sån sak som jag stört mig på att det inte funnits där. Det är bra att kunna använda i debatten också ju, att enkelt kunna plocka fram de siffrorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: