Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Har du problemet att du har för mycket pengar?

Och inte vet vad du skall göra av dem? Ta en titt på nya Macbook Pro med 17″ skärm med en prislapp på 25.495:-. Vill du bränna ytterligare 10 papp så uppgraderar du RAM-minnet från 4 (2×2) gigabyte till 8 (4×2) gigabyte direkt, en 4 gigabytes modell är nämligen nästan tio gånger dyrare än vad en modell med 2 gigabyte är.

Vid en första anblick
så kan Macbook 17″ verka vara den mest fulländande dator som någonsin gjorts med sitt helgjutna aluminiumskal, svarta lysande tangenter, finmekanik som i ett schweisiskt urverk och skarpa färgåtergivning. Skärmen är bland det bästa som jag sett på en bärbar och den högupplösta skärmen på 17″ har samma upplösning som den största imac-modellen på 24″ vilket är grymt imponerande, det innebär 1920 x 1200 pixlar för den nördige.
Det innebär att du utan problem kan ha framme alla paletter i Photoshop utan att behöva koppla in en extern skärm för att få plats med dessa.

Pekplattan på Macbook är snäppet större än på andra datorer, vilket ger en enorm precision jämfört med andra bärbara, men den är fortfarande sämre än en vanlig mus. Lite lustigt är att du klickar med plattan. Apple skryter med en batteritid på 8 timmar, batteriet är inbyggt i datorn men Apple ska ha arbetat mycket med tekniken och batteriet ska klara 1000 laddningar.
Har jag sagt att den är fruktansvärt snygg?
Den blanka skärmen med dess svarta kanter och datorn rundade hörn, det får den att se mindre ut än vad den faktiska storleken är, för att kalla datorn för bärbar är nog en sanning med modifikation, släpbar möjligen.
Apples macbook pro är en serie i det högre premiumsortimentet och då ska allt vara ”state of the art” men macbooken saknar mycket av den prestige som krävs i detta segment.

En såpass dyr dator ska ha en bluray brännare, betydligt billigare modeller har detta. Visst, du kanske aldrig bränner skivor i detta formatet eller kommer se några sådana filmer på din bärbara men en sådan sak ska ändå finnas.
Inget inbyggt 3G-modem, det vill säga plats för simkort direkt i datorn. Det spelar ingen roll att Tre kastar donglar på dig varje gång du går förbi deras burik. Varför skulle någon vilja förfula sin nya skönhet med en ful, plastig och blinkande dongel för 3G-surf år 2009.
Något som är riktigt, riktigt sniket är att Apple inte ens inkluderar adaptrar från mini-dvi till anslutning via DVI eller till VGA (som fortfarande används av de flesta projektorer). Att man inte gör det i budgetmodellen må vara förlåtligt men i en dator som kostar mer än en normal månadslön?

Som sagt, är ditt problem att du inte vet vad du ska lägga pengarna på så är Apples macbook 17″ en trevlig dator, vi andra kan vänta tills priset sjunkit till omkring hälften av dagens.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: