Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Slutet för linjär TV?

Idag satt jag och läste i en artikel i Computer Sweden mycket intressant, nämligen att PTS föreslår att när Teracoms licens löper ut 2014 så ska det attraktiva frekvensutrymmet på mellan 470 till 790 Mhz auktioneras ut. PTS föreslår också att frekvensområdet ska bli teknikneutralt, vilket inte innebär att Teracom inte längre har ensamrätt i egenskap av att vara den enda aktör i marknätet för TV-sändningar som är det enda område som frekvensområdet får användas till.
Förslaget innebär att nu kan det bli tal om den femte generationens mobiltelefoni, mobila bredband med betydligt högre hastigheter, mobil-tv.
Teracom kommer förmodligen aldrig i en auktion aldrig ha råd att köpa upp samma frekvensområde, det är också tveksamt om några av TV-bolagen kommer ge sig in i den här striden.
Själv tycker jag att det är en stor fördel. Vi har redan för många TV-kanaler idag. Jag vet inte hur många olika varianter av TV4 som finns på digitalboxen.
Det är inte heller försvarbart att sända ut linjär frekvenskrävande material till en grupp där de flesta inte tar del av det. Då är det bättre att man bygger ut mobilnätet och mobila bredband istället, med högre kapacitet skulle det kunna gå att använda dessa för TV-program som inte behöver direktsändas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: