Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Framtidens arbetsmarknad

Idag kunde man läsa om vilka utbildningar som enligt högskoleverket kommer leda till jobb i framtiden, skriver E24. Jag skulle dock inte lite på den rapporten alltför mycket, åtminstone inte för en del arbeten.
Bibliotekarie kommer det inte vara någon brist på, som medlem i DIK vet jag att nyexaminerade arbetar för skamlöner ute i småstäder eller har andra arbeten, så varje ledig post kommer att bemannas av dessa.
Det kommer inte vara brist på högskoleingenjörer, deras jobb kommer dock att tas av dem som utbildat sig till civilingenjörer som kommer att söka de jobben i brist på annat. I valet mellan en högskoleingenjör och en civilingenjör så är det den förstnämnda som drar det kortaste strået.

Samma sak gäller Apotekare och Receptarier. Längre utbildning betyder högre kompetens och nivåerna har flyttats upp. De som bara skulle läst en fil.kand läser idag in en Master. De som tänkte nöja sig med en Master påbörjar forskarutbildningen.
Eller skaffar sig en till examina. Och har du ADHD, Asperger eller något annat funktionshinder så kan du lika gärna skippa allt vad högre utbildning innebär, det gör det bara ännu svårare att komma in på arbetsmarknaden, enligt vissa studier…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: