Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv


Hejsan Bo Söderpalm

Mitt namn är David God jag är 27 år gammal och en av mina diagnoser är ADHD (uppmärksamhetsstörning/hyperaktivitet i kombination). Jag har då ärftlighet av denna problematik men jag är den enda med diagnos tror helt säkert att min far passar in i denna diagnos och hans bröder och min farfar. Alla är väldigt impulsiva och har svårt att styra impulser och har ett fruktansvärt humör. Alla har haft missbruka och har haft svårt med skolan och har varit väldigt våldsamma.

Jag har då haft ett missbruk av alkohol och amfetamin men gillar också andra typer av central stimulerande substanser och en liten del hasch och LSD liknande substanser. Jag blev då väldigt lugn av speciellt amfetamin gillade inte alls att göra inbrott eller likande som mina kamrater sysselsatte sig med. Jag brukade under ruset pilla med datorn eller titta på tv eller prata om livets gåtor. Blev lugn av amfetamin va en slags självmedicinering kan man säga. När jag däremot drack alkohol kunde jag begå våldsbrott av olika sorters karaktär och det är det som jag mest är dömd för. Förutom att jag har en del ringa narkotika brott annars är det våldshandlingar. Alkoholen kan gör mig galen i fel omgivning och så sökte jag lugnet men med alkoholen kunde det bli riktigt fel. Jag har helt enkelt haft en obehandlad ADHD och det har gett mig jobbiga konsekvenser. Hade skolan bryt sig om som liten hade jag inte blivit missbrukare det är jag övertygad om. Och det va mycket problem med mig redan från förskoleåldern

Nu idag har jag Concerta som medicinering från PSL-teamet (PSL= psykiskt störda lagöverträdare). Och det som är den stora skillnaden är att jag inte behöver självmedicinera och att jag inte hotar eller ge mig på andra människor. Sen jag fick min medicinering har allt sug efter droger
eller alkohol helt försvunnit på grund av att impulserna funkar bättre att aktivitets nivå sjunkit. Och i mitt fall har Concertan gjort mitt liv så att jag funkar i samhället. Skulle man ta bort den medicineringen skulle jag snabbt återvända till självmedicinering och till nya våldshandlingar. Concerta och psykoterapi är den bästa lösningen för mig och rätt stöd brevid mig. Men utan Concertan funkar varken psykoterapi för att jag inte kan lyssna då inte stöd insatserna heller. Det är viktigt att när man har en jobbig ADHD diagnos att man får rätt medicinering för utan den är det helt meningslöst att sätta in några resurser alls. Hade jag inte fått Concertan hade jag till slut hamnat antingen på en tung anstalt eller på rättpsyk. Det enda som funkar på mig är central stimulanta och skulle bli nekad till den behandling. Skulle det kosta samhället mycket i andra vård kostnader. Gemfört vad denna behandling kostar undrar vad det kostar per dygn på en anstalt? och vad kostar Concerta per dygn? Concerta har rädda mitt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: