Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Skyfire nu också för Xperia

Tidigare har inte Skyfire fungerat tillfredställande på mobiltelefoner som har WVGA-upplösning som Xperia har, men nu har den omdiskuterade webbläsaren släppt en ny version som fungerar också på denna mobiltelefon. Skyfire fungerar på precis samma sätt som Opera Mini, sidorna renderas på en server innan de skickas i en mobil version till din telefon. Fördelen med detta är att det går snabbare än att ladda den ordinarie sidan med en mobiltelefon som har både långsammare uppkoppling och processor än vad en dator har.
Det gäller förmodligen inte om du sitter i Sverige, för här gick det riktigt långsamt. Skyfire befinner sig i betastadiet fortfarande och de garanterar bara att webbläsaren fungerar i USA eller i England. Annars så får man räkna med att det går segt som sirap att tolka sidorna.
I mitt fall blev texten helt pixlig och oläsbar, även när man zoomade in på sidorna och det tog ofta en bra stund där man fick scrolla runt på sidan innan man kunde få texten skarp.
Vad som däremot fungerar i webbläsaren är att se på flashbaserade filmer, t.ex. via SVT:s webbsida, ovan är en bild från Melodifestivalen med BWO:s bidrag You’re not alone. Det fungerade överraskande bra att spela upp dessa med Skyfire. Tyvärr ger allt annat ett väldigt hafsigt intryck, det är inte alls den mobila webbläsarrevolution som jag hoppats på.
Jag kommer fortfarande att behöva använda mig av Opera, Opera Mini och Internet Explorer på min Xperia, Skyfire blir bara ytterligare ett kompliment i raden av webbläsare som du tvingas ha installerat.
Så länge som du måste ha flera olika webbläsare eftersom vissa sidor inte vill fungera med vissa webbläsare så kommer aldrig surfning på mobilen få något större genomslag. Skyfire har dock potential att kunna bli den ultimata webbläsaren, men de måste få till hastigheten och sidrenderingen först, men som det ser ut nu verkar det dröja innan de lämnar betastadiet.

2 kommentarer till Skyfire nu också för Xperia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: