Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Dollhouse av Joss Whedon och inte Ibsen…

Upphovsmannen till Buffy, Joss Whedon, har efter ett par års tystnad sedan Firefly och Serenity kommit ut med en ny serie i USA som går under namnet Dollhouse. I huvudrollen ser vi Eliza Dushku (spelade Faith i Buffy), en ung kvinna som går under namnet Echo, hon är en i vad som i serien kallas för “Actives” eller “Dolls.” De har fått sina personligheter utrensade så att de kan programmeras med nya personlighetsdrag, som minne, skicklighet och språk, därför kan de anpassas utifrån olika uppdrag, efter varje slutfört uppdrag hjärntvättas de i väntan på nästa uppgift.
De anlitas för särskilda jobb, brott, fantasier och enstaka välgärningar. I uppdragen övervakas de av “Handlers” som fungerar som livvakter åt dem. Mellan uppgifter när de blivit rensade så de får ett småbarns beteende och bor i ett framtida laboratorium i en gömd byggnad kallad “The Dollhouse”. Tanken är att de inte ska minnas något från vad som hänt, men Echo börjar bli mer medveten om att något är fel.
Efter tre avsnitt av serien så har jag inte fastnat stenhårt för denna serie, idén är smått otrolig, Whedon är vanligtvis väldigt skicklig och Eliza Dushku är en skicklig skådespelerska. Så varför lyfter det inte?
Det saknas en riktigt bra röd tråd i serien som gör att man vill se nästa avsnitt. I de tre första episoderna så har varje avsnitt varit uppbyggt kring ett fall där Echo blivit programmerad, löst uppgiften och sedan blivit hjärntvättad.
Att hon kanske börjar bli medveten om vad som sker och att en polis undersöker och letar efter verksamheten för att stänga ner den räcker inte.
För som tittare bryr jag mig inte.
Vill jag att Echo ska fly?
Hoppas jag att polisen ska stänga ner verksamheten?
Nej, för då är ju serien slut.
Möjligen sevärd i brist på annat, förståeligt att TV4 kör ut den på TV400 som blivit något av deras B-kanal där serier som inte platsar i TV4:s vanliga utbud visas. Serien startar den 19:e april.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: