Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Deflation eller inflation?

Riskerar Sverige att hamna i deflation efter sänkta löner vilket förmodligen leder till minskad konsumtion, eller leder Sveriges extremt låga kronkurs där kronan tappat 40 procent mot dollarn och 20 procent mot euron till högre priser och inflation.
SEB:s bankekonom Robert Bergqvist gick ut och varnade för att Sverige kommer få deflation under året, han har länge varnat för följderna av en fördjupad finanskris och fått rätt i sina förutsägelser.
Bankmannen Robert Stenram är av den motsatta åsikten och i Dagens Industri varnar han för galopperande inflation. De allt högre importpriserna gör att den svenska inflationen nu är dubbelt så hög som euroländernas.
Ekonomi är ingen exakt vetenskap och om Sverige kommer drabbas av deflation eller inflation under året kan ingen ekonom avgöra, det handlar mer eller mindre om kvalificerade gissningar från deras sida.
Min egen gissning som lekman är att Sverige snarare kommer se en ökad inflation under året, på grund av vår låga kronkurs vilket kommer göra det ohållbart inom en snar framtid att hålla samma prisnivå på exempelvis livsmedel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: