Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Bram Cohen, fildelningens fader

Idag publicerade jag min artikel om Bram Cohen på Attention VGL:s webbsida, han är upphovsmakaren till Bittorrent, men som även är intresserant eftersom han har Asperger och talade väldigt öppen om detta i oktobernumret av Business week som jag gjort ett referat på. Bittorrent är den mest spridda tekniken för fildelning idag. Tekniken är smått genial, när jag kom i kontakt med Bittorrent första gången under 2002 och förstod hur det fungerade insåg jag direkt att detta var något som skulle ersätta alla linjära medier som TV och radio i framtiden. Med denna teknologi så finns det ingen anledning eller ursäkt för att missbruka viktigt frekvensutrymme för att sända ut program som de flesta människor inte tittar på.
Än så länge är det främst musikindustrin som fått känna av några konsekvenser av vad utvecklingen för med sig och även filmindustrin gnyr också, men de är inte speciellt hotade egentligen. De som ligger riktigt illa till är TV-bolagen eller främst de som driver TV-kanaler.
Genom att studera ungas medievanor så kan man sia om hur framtiden kommer att se ut. Unga laddar tvärt emot vad debatten vill påskina inte ned musik längre, det är bara 16 procent som gör detta. Istället så lyssnar man på musik online via exempelvis youtube som 80 procent använder sig utav.
Ungdomar har också blivit den grupp som tittar minst på TV, istället sitter man framför datorn och internet. Nedladdningen av film och TV-serier har däremot exploderat. Internet har blivit dagens videobandspelare, istället för att se programmet när det sänds så ser man det när man vill. Och om de flesta inte tittar på ett program när det sänds, varför då ödsla dyra pengar och frekvensutrymme på att sända det?
Tyvärr är vår lagstiftning två århundraden för gammal och i framtiden så kommer man skratta åt företeelser som rättegången mot Pirate bay. TV-bolagen kommer däremot att ha en framtid, men man kommer att behöva hitta en annan finansieringsmodell än dagens syndikation. Förmodligen kommer det leda till mer produktplacering och att fler produkter och varumärken knyts till en serie.
Vad som inte kommer att överleva däremot är TV-kanaler.
Och ingen kommer att sakna dem heller…

4 kommentarer till Bram Cohen, fildelningens fader

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: