Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Kvinnor utsatta för jämställdhet – stämmer universitet

SLU, Sveriges Lantbruks Universitet, har stämts av 44 kvinnor sedan det visade sig att de inte har blivit antagna till veterinärutbildning trots att de hade högsta betyg från den förberedande folkhögskoleutbildningen. Anlendingen är att vid lika meriter så förordar SLU att det underrepresenterade könet erbjuds förtur, så kallad positiv särbehandling och på den kvinnodominerade utbildningen ledde detta till att enbart män antogs på de åtta platserna, skriver TT i ett pressutskick.
Jag undrar om några män hade anmält universitetet om rollerna varit omvända? När ska kvinnor inse att jämn könsfördelning faktiskt också innebär att nackdelar för de kvinnor som är verksamma inom kvinnodominerade yrkesområden, och inte alltid enbart innebär fördelar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: