Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Flexjobb enligt dansk modell, väg tillbaka?

Jag blev i samband med Psykisk hälsa-mässan intervjuad av tidningen Arbetsliv, där jag lyfte fram den danska modellen med flexjobb som ett intressant alternativ för personer med neuropsykiatriska funktionshinder att komma tillbaks till arbetsmarknaden.

För människor med psykisk funktionsnedsättning kan arbetet behöva anpassas för att det ska vara möjligt att klara av. Detta berörs av en annan av mässans talare, Henrik D. Ragnevi. Han är ordförande i Attention Göteborg, en intresseorganisation för människor med neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD, Asperger och Tourettes syndrom.

– Många av våra medlemmar måste lägga mycket energi på att koncentrera sig eller på att fungera socialt, utöver att sköta arbetet. Då orkar man sällan med att arbeta heltid. Det kan också vara så att man tröttnar på arbetsuppgifterna och får svårt att koncentrera sig om det inte finns variation i jobbet, säger han.
Ett annat exempel är öppna kontorslandskap som kan innebära en särskild påfrestning för den som har svårt att sortera ljud och andra intryck.

Henrik D. Ragnevi betonar att människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar mår bra av att arbeta. Att ha ett jobb bryter utanförskapet, gör att man känner sig behövd och får en mindre pressad ekonomi.

Arbetsmarknaden behöver vara mer flexibel för att fungera för fler människor, menar Henrik D. Ragnevi. Han förespråkar ett system liknande de flexjobb som finns i Danmark. Flexjobben bygger på att arbetsgivaren betalar för den tid var och en kan och orkar arbeta, sedan arbetsförmågan fastställts, medan staten betalar resten.

Läs hela artikeln:
http://www.prevent.se/arbetsliv/artiklar/artikel.asp?id=3326

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: