Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Idag var jag och Sanna på konserthuset och lyssnade på Lanterna Musica, titeln syftar på Ingmar Bergmans självbiografi Lanterna Magica och konserten innehöll klassiska verk som varit med som filmmusik i hans filmer.
En del regissörer arbetar tätt ihop med olika kompositörer som specialskriver musiken åt dem, men Ingmar Bergman verkar främst använt sig av klassisk musik som han valt ut med omsorg. Förutom att vara välljudande var det också väldigt allmänbildande. (Nu glömmer vi att undertecknad faktiskt en gång i tiden läste en fem poängs kurs om enbart Ingmar Bergman på Stockholms universitet med kanadensiska Marc Gervais.)

Efteråt besökte jag och Sanna Vino Pasta på Södra vägen. Där hade de söndagsmeny med Carpaccio, valfri pastarätt och Tiramisu för 235:-. Deras Tiramisu är i mitt tycke bäst i stan.

En bland mina mer pinsamma stunder på restaurang är när jag på Ritz på Birger Jarlsgatan i Stockholm ber dem att steka på min Carpaccio. Men oerhört professionellt av dem att inte anmärka på det, utan det ordnade de utan problem.

Till huvudrätt åt jag en rätt med pasta och kalvfilé med skogssvamp i en cognacsås. Sanna åt en rätt med pasta med musslor, pilgrimsmussla och en sås gjord på soltorkade tomater.

Vilket påminner om min matmiss nummer två… På en middagsbjudning ser jag att det är musslor till förätt och missar helt att pilgrimsmussla är inte samma sak som vanliga musslor, utan helt ätbart. Så jag ber om det vegetariska alternativet och säger att jag också är allergisk mot färsk tomat.
Den vegetariska rätten bestod av körsbärstomater i stort sett, med dessa bortplockade så fick jag en tallrik med ett grönt blad med lite balsamvinäger på och dessutom kom servitören ihåg att jag sagt att jag ville ha vegetarisk mat och fick även det till huvudrätten, som var fullkomligt smaklös.

Nåväl, på Vino Pasta
slipper du göra sådana fadäser. Normalt gillar jag inte färdiga menyförslag för oftast är det något som jag inte gillar men här kändes det som ett schysst erbjudande. Gillar man inte deras trerätters söndagsmeny fanns den också som tvårätters med antingen huvudrätt eller efterrätt förutom valfri pastarätt som huvudrätt. Och hur man inte kan gilla deras Tiramisu är för mig obegripligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: