Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Vägverket finner ADHD stötande

En 29-årig kvinna i Södertälje ville ha texten “ADHD” på sin personliga registreringsskylt till sin bil. Det fick hon inte för Vägverket, skriver DN i en artikel.
Vägverket anser att “ADHD” är en teckenkombination som kan “uppfattas som stötande” om den används i detta syfte. Verket lutar sig mot sjätte kapitlet, paragraf 17 i de egna föreskrifterna.

“En personlig fordonsskylt får inte utformas så att det kan väcka anstöt eller medföra olägenhet för någon”, står det i den åberopade paragrafen.

Vägverkets beslut kan inte överklagas, så det blir ingen ADHD-bil i Södertälje.

Jag undrar vem som skulle finna detta stötande?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: