Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

EU rekommenderar Concerta

Europeiska läkemedelsmyndighetens vetenskapliga kommitté, ett expertråd för läkemedel inom EU anser att fördelarna med den omstridda utskrivningen av den centralstimulerande medicinen till barn och ungdomar med ADHD överväger nackdelarna.
Men medicinen ska kompletteras med behandlingsråd, vilket borde vara en självklart för alla läkemedel. Medicinerna som i Sverige säljs under namnen Concerta och Ritalin påstås av kritiker vara beroendeframkallande, men andra forskningsresultat har snarare visat att riskerna för att hamna i missbruk minskar med rätt medicinering.
Vissa studier tyder på att de kan orsaka bland annat psykoser och hjärtrelaterade sjukdomsproblem, men det är ovanliga biverkningar men ändå värda att ta på allvar och därför är det viktigt att personen under insättningen av läkemedlet får genomgå regelbundna undersökningar där blodtryck och puls kontrolleras.
Europeiska läkemedelsmyndighetens vetenskapliga kommitté slår nu fast att medicinernas produktinformation ska kompletteras med behandlingsråd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: