Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Typografi ska lyfta Sverige ur krisen!

HC Ericson vill i en debattartikel i Expressen att Sverige tar fram ett eget typsnitt som är snyggt och enkelt att läsa, fast han skriver att vi ska ha ett eget alfabet. Vad är det för fel på det vi har idag? Ett alfabet är inte synonymt med ett typsnitt, som är själva skärningen av hur tecknen visas. Något så grundläggande känner HC Ericson också till.
Jag vet inte heller om det hjälper när de flesta lokala tjänstemän skickar ut brev med Comic sans för att det ska se lite ”roligare” ut. Att brevet i sin tur kanske handlar om förhållandena inom sluten psykiatrisk tvångsvård rent visuellt kommunicerar samma grafiska uttryck som lappen från dagis om barnens regnkläder är något som de flesta människor inte medvetet tänker på.

Den rekommenderade grafiska profilen för myndigheter förespråkar att de ska använda Trade Gothic eller Adobe Caslon, typsnitt som inte finns i de flesta datorer om det inte har installerats.
Men bägge dessa typsnitt uppfyller kraven på att de är estetiska, funktionella och enkla att läsa, det är med andra ord fullkomligt onödigt att kalla in en formgivare som tar fram ett nytt typsnitt.
Ja, så länge inte Riksdagen planerar att lagstadga om att detta typsnitt måste finnas med som grundtypsnitt i alla operativsystem som säljs i landet, annars så kommer vi nog även i fortsättningen få dras med brev från Comic sans från våra lokala myndigheter.
Det må vara fult, men det orsakar inga finanskriser…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: