Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Socialdemokraterna röstar mot proposition om homoäktenskap?

Jag gjorde tidigare i år bedömningen att Socialdemokraterna förmodligen skulle rösta mot regeringens proposition om en könsneutral äktenskapslagstiftning.
Inte så mycket för innehållet, utan för att det är ett förslag som kommer från regeringen. Naturligtvis kan man inte använda det som huvudargument, utan vad jag trodde skulle ske var att man skulle hitta en detalj i förslaget som man inte gillade och så skulle man rösta ned det med hänvisning till det.
– Jag är nog fundersam om det här verkligen är överensstämmande med andan i regeringsformen, säger Berit Andnor till Ekot.
Morgan Johansson förespråkar samma lösning som kristdemokraterna med en renodlat civilrättslig registrering.
Det skiljer sig markant från den linje som socialdemokratiska ordföranden i riksdagens civilutskott Carin Moberg säger att Socialdemokraterna står bakom.
Thomas Bodström företräder istället en tredje linje att en könsneutral äktenskaps balk ska bli verklighet från och med första januari 2009, när socialdemokraterna lägger motion på regeringens proposition och föreslår detta.
Om regeringspartierna inte får med KD i riksdagen, och oppositionspartierna röstar mot så faller propositionen, och mycket tyder på att Socialdemokraterna kommer att rösta mot.
Vänsterpartiet kommer förmodligen rösta mot, miljöpartiet är det mer osäkert med, men även om de skulle rösta för så kommer inte regeringen få majoritet för förslaget så länge KD är emot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: