Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Anders Borgs brist på verklighetsförankring…

Hos K-G Bergström säger Anders Borg följande på frågan om vad som ska hända med dem som gått ut ur A-kassan och nu förlorar jobbet:
– Det är ju beklagansvärt att många människor har gått ut a-kassan,man ska dock komma ihåg att man har dock rätt till sin dagpenning även om man inte har rätt till kontantstöd, så att det är ju den grund…
K-G Bergström frågar honom tror du att man kan leva på de pengarna?
– ja det är ju det som är grundnivån i a-kassan och den ligger ju på en nivå sa att man kan hantera situationen, det är ju så den är fastställd, den är ju samma i dag, som den var i går, den har ju inte förändrats.

Ersättningen per dag är 320:- vilket på 20 dagar det utbetalas per månad ger 6400:- – före skatt. Netto hamnar man på 4500:-.
Jag vet inte vad hantera situationen för Borg innebär, men om det betyder att antingen ha råd med mat eller betala hyran. Det är ett pinsamt uttalande från Borg som visar att han har mycket lite förankring om hur vanliga människors ekonomi ser ut.
Om ersättningarna är så låga så innebär det att Kommunerna får ta kostnaden istället för staten, vilket även innebär en större administrativ kostnad.
Om någon inte kan leva på ett ersättningen från ett bidrag utan måste söka ytterligare bidrag så är det förmodligen ersättningsnivån på det första bidraget för lågt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: