Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Tvåpartistaten…

Sverige går mer och mer mot ett land där vi har två partier, ett vänsteralternativ och ett borgerligt. Detta kan man anklaga den nyvarande regeringen för, eftersom det var med dem som Alliansen började. För Socialdemokraternas del har koalitionsregeringar varit otänkbart under en längre tid, men de har varit desto öppnare med vilka samarbetspartier de kan tänka sig. Under 90-talet så regerade de exempelvis tillsammans med Centerpartiet, till Vänsterns förtret. Det skiljer sig inte så mycket från deras önskan om att exkludera dem igen, men denna gång till förmån för Miljöpartiet.
Men så blev det inte, Mona fick backa och in kom Vänsterpartiet igen. Nu ska de skriva en gemensam valplattform som ska presenteras under våren, skriver DN i följande artikel.
På väldigt många lokala plan så är inte blockpolitiken lika cementerad, utan det finns många exempel på styren över blockgränserna. Kanske beror det på att man blir lite mer pragmatisk när det kommer till att lösa problem i den egna vardagen? Eller så har man helt enkelt inte tid att tjafsa när de flesta lokala politiker har sina förtroendeuppdrag på fritiden, då vill man förmodligen fatta beslut inom rimlig tid och komma hem…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: