Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Tanka ned musik är helt ute

Enligt en rapport som släpptes tidigare i höst om ungas medievanor så visade det sig att unga var i det närmaste ointresserade av att tanka hem musik, bara 16 procent sysslade med detta. Ännu färre köpte CD-skivor, jag vet inte om man kan koppla detta till Johan Wirfälts artikel i Rodeo om transferekonomin, det är helt enkelt mindre intressant att äga.
De flesta nöjde sig med streamad musik som de kunde lyssna på oavsett var de är från exempelvis youtube, som var den mest besökta sidan bland unga.

Det var förmodligen med detta i åtanke som Spotify grundades, en ny applikation som lanserades i år. Det är en reklamfinansierad tjänst där all musik streamas ned, du kan skapa spellistor precis som i itunes men du har en enorm katalog att välja från. Det kommer en reklamjingel ungefär mellan var tredje låt, men dessa är väldigt korta och oftast är det bara reklam för andra skivor och kan till och med fungera som inspiration.
Spotify är en egen applikation och körs inte i något webbgränssnitt så webbläsaren slöas inte ned, men så länge applikationen är installerad så kan du nå dina spellistor från vilken dator du vill. Och det är förmodligen bara en tidsfråga innan du kommer kunna nå Spotify från din mobiltelefon.
För att gå med i Spotifys gratisvariant så måste du bli inbjuden, men jag fick en inbjudan ca: två veckor efter att jag ansökte om medlemskap på deras webbsida. Det finns också en betalversion som kostar 99:- per månad som är fri från reklam.

2 kommentarer till Tanka ned musik är helt ute

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: