Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Lagliga alternativen fungerar inte…

Om TV nu ens vill försöka ta upp kampen mot fildelning så kan en bra start vara att erbjuda något som är:

• Enklare
• Som fungerar
• Har bättre kvalitet
• Flexibelt
• Billigt

Som jag redan påpekat flera gånger så betalar vi alla för TV-sändningar – oavsett om vi tittar eller inte. För en del människor är den traditionella linjära-TV:n den bästa metoden. Till exempel så skulle min morfar aldrig klara av att tanka hem något via nätet, han har för litet datorvana. Ibland har han brukat be mig att tanka hem ljudböcker och lägga in i hans ipod när han inte klarat av att gå till biblioteket. Han behöver även hjälp att lägga in böckerna när han lånat dem, eftersom en Daisy-spelare som kan spela upp dessa CD-skivor med MP3 får han inte låna. Han köpte en CD-spelare som klarar av MP3 på Teknikmagasinet, men det är inte alltid som filerna hamnar i rätt ordning.
På en ipod kan du däremot skapa spellistor och välja ordningen själv, okej han klarar inte av det utan jag får göra det åt honom.
Det finns inte på kartan att han skulle klara av att tanka hem TV-program till sin dator och koppla den till sin TV.

Tyvärr skulle han aldrig klara av att använda de lagliga tjänster som erbjuds heller, inte ens jag med en examen från Chalmers lyckas med att få igång dem.
SVT:s hårdsatsning på Play Prima som ska erbjuda högupplösta sändningar via nätet. För att använda dem så måste du installera Move Media Player, som plug-in till din webbläsare. Enligt tillverkarens webbsida så har jag lyckats installera dem, men vad hjälper det? SVT:s sida vägrar ladda programmet utan kraschar hela Firefox, gång på gång…

SVT play ska erbjuda högupplösta TV-program, min dator uppfyller systemkraven. Programmet har macstöd (vilket TV4, TV3 och Kanal 5:s lösningar saknar, utan de förlitar sig på tvivelaktiga flip4mac, som knappt fungerar) men jag får inte ens ett vettigt felmeddelande om vad som inte fungerar. Hjälp-sidan erbjuder ingen lösning. Jag har senaste versionen av Flash och Firefox, men det krashar i alla fall.

Men det finns bättre lösningar:
TV Torrents
Här lägger engagerade tittare ut program som de själva har rippat och delar ut till andra. Det fungerar på alla datorer, det är enkelt och överföringshastigheten är smått otrolig och slår piratebay med hästlängder.
För att bli medlem så måste du bli inbjuden, men frågar du runt lite så hittar du någon som är medlem och som kan bjuda in dig.
Igen, så erbjuder fildelningsalternativen något som är bättre än de “lagliga” tjänster som finns till buds. Frågan är om inte de lagliga tjänsterna som inte levererar det de påstår erbjuda borde klassas som falsk marknadsföring och därmed vara olagliga i sig självt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: