Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Det sista kontraktet?

Moderaternas förslag om att invandrare ska skriva kontrakt med Sverige, som DN skrivit om i följande artikel, får hård kritik av Marita Ulvskog som anser att detta löser inga problem och ifrågasätter moderaternas förslag om svenskkontrakt.
– Det är väldigt svårt att se hur de har tänkt att det ska fungera och hur det ska lösa några problem. Jag är frågande inför det mest och har svårt att tro att den här typen utav lösningar som är på blankettnivån skulle lösa några problem eller ge nya insikter. Men det ska bli intressant att höra om det är något vettigt i det, säger Ulvskog till DN i följande artikel.
Istället vill hon hellre se att det läggs kraft på att lösa andra integrationsproblem som bristen på bostäder och svårigheten att ta sig in på arbetsmarknaden.
– Förslaget som moderaterna presenterar har ingen substans, säger Marita Ulvskog. Hon tycker att det snarare känns som ett utspel och ett pr-trick.
– Det är svårt att förstå vad de egentligen vill säga med det.
Som förslag till Socialdemokraterna vill jag istället föreslå att Sverige börjar med att skriva ett kontrakt med nyanlända flyktingar, där staten lovar dem egna bostäder, rätt till arbete och tillgång till sjukvård.
Och varför bara begränsa det till nyanlända och inte låta det gälla alla medborgare. det är ungefär de här områdena som staten inte lyckas förse någon annan heller med. Ett kontrakt gör ingen skillnad, men då har man i alla fall ett papper att vifta med. Då kan man åtminstone tro att det har någon som helst reell betydelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: