Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Ständigt dessa myter om kolkraft…

Med vatten- och luftrening så kan utsläppen från kolkraften renas med 98 procent. Det pågår också långtgående försök att förvara koldioxid från kolkraft i marken, något som bland annat Vattenfall är involverade inom.
Med rätt teknologiska lösningar så har faktiskt kolkraft en avgörande del i framtidens energiförsörjning. Men i Sverige så är vi livrädda för kolkraft och tycks tro att tekniken inte utvecklats utan är på samma nivå som i Polen på 60-talet. Det är bara fördomsfullt.
Dessutom tråkigt att en person som Joachim Kerpner som ändå verkar vara insatt i energifrågan fortsätter att sprida samma myter som han gör i sin krönika.
Pinsamt nog går länder som Litauen förbi oss, där de avvecklar kärnkraft och satsar på kol, se tillexempel förljande pressmeddelande från Alstom om hur de byggt ett nytt rökgasreningssytem för att förbereda övergången till kolkraft.

2 kommentarer till Ständigt dessa myter om kolkraft…

  • Det finns en länk till Alstom som byggt anläggningen. Angående att man försöker lagra koldioxid i marken har vattenfall som du själv nämner precis bara börjat med.
    Men om utsläppen är renade till 98 procent så är väl det att betrakta som fullt legitim källa. Bättre det än att göra sig beroende av kärnkraft, där vi verkligen inte vet hur vi ska slutförvara resterna.

  • Anonymous skriver:

    ??? Var har du hittat dina uppgifter???
    Finns ingen som har lyckats rena bort CO2 från kolkraftverk till någotsånär vettig kostnad. Det görs ingenstans idag. Vattenfall har bara precis börjat. Ännu mindre har någon lyckats lagra CO2 någon längre tid – även om norrmännen har gjort många försök under ett par års tid. Sammantaget är denna teknik f.n. alltför dyr för att klimatneutral kolkraft ska vara lönsam.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: