Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Höj pensionsåldern!

Att höj pensionsåldern låter som en bra idé, åtminstone för personer med neuropsykiatriska funktionshinder. Dagens medel på 25 år är faktiskt i lägsta laget, 35 år borde man väl kunna få upp den till?
Den nuvarande regeringen verkar dock inte ha några sådana ambitioner, under de senaste två åren under brinnande högkonjunktur har antalet unga med aktivitetsersättning ökat med 5000 personer, många går direkt från gymnasiet till att bli vad som i folkmun kallas förtidspensionerade. Andelen unga inom daglig verksamhet har ökat med 174 procent under de senaste sex åren och där mindre än en procent per år går vidare från daglig verksamhet till arbete.

Ja, det hade varit önskvärt att få upp pensionsåldern inom denna grupp, men de åtgärder som skulle krävas vill Maud Olofsson inte höra talas om, oavsett vad hon säger i Aftonbladets artikel, något som tidningens läsare inte uppskattade.

Varför ska äldre arbeta längre, vore det inte vettigare att låta yngre människor få tillträde till arbetsmarknaden istället?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: