Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Alla måste betala, fem – sex gånger, minst.

Tydligen så kan man inte betala för många gånger för samma sak, fast vi redan enligt lag måste betala TV-licens och att åtminstone jag i min hyra betalat pengar till Comhem, samtidigt som jag betalar en månadsavgift för en digitalbox som jag aldrig ser på. Vad förlorar Kanal 5 på att jag inte ser på Desperate Housewives när de sänder programmet utan att jag tankar hem det själv och ser det när jag vill?
Precis, de förlorar inget på det.
Eftersom jag inte har någon box som mäter tittarsiffror så räknas inte jag som tittare i alla fall. Annonskampanjer går via fler medier än TV, du har reklam via internet, dagstidningar, magasin och stortavlor, så att jag inte ser de små reklamfilmerna spelar heller ingen roll, jag nås av annonsörernas budskap i vilket fall och är med och betalar för innehållet genom min konsumtion.
När en TV-serie är avslutad och släpps på DVD i en samlarbox så brukar jag köpa dem, men jag vill vara med och se serien medan den är aktuell och jag vill inte se den flera år senare.
Aftonbladets läsare har kommit på fler betalningsmodeller enligt följande artikel, om hur vi ska betala för samma sak en femte eller sjätte gång i ordningen. Jag har inget mot en licensavgift, däremot så vill jag inte att man ska övervaka min trafik och se vad jag laddar hem. Det handlar helt enkelt om integritet, har inte människor lärt sig något alls av debatten om FRA?
Förövrigt, minns ingen strejken som var förra året bland manusförfattare som ledde till att flera TV-serier fick ta långa pauser under ett par månader? De strejkade för att de inte ansåg att de fick tillräckligt betalt, så att påstå att upphovsmakarna inte får betalt är ju en ren lögn, skulle de inte vara nöjda så skulle de gått ur i strejk igen, jag lovar…

2 kommentarer till Alla måste betala, fem – sex gånger, minst.

  • Ja, fast samtidigt vill jag inte att mina licenspengar ska gå till nedladdning av idol-avsnitt.
    Det måste gå att värna om den goda smaken även på internet.

  • Anonymous skriver:

    Med en generell avgift så sliper individens förbruk kontrolleras. Det måste finnas bättre sätt att skapa upphovsrättsskydd (eller snarare uphovsrättspengar) än att instifta multinationella storebröder som kartlägger, jagar, loggar, analyserar och kontrollerar medborgarnas surf/nedladdningsvanor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: