Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Baader-Meinhof åter i fokus

Jag brukar inte prata så mycket om det, men i grund och botten är jag filmvetare och specialiserad på tysk film, främst från 20- och 70-talet. Om man har det minsta intresse av tysk kultur från 70-talet är det omöjligt att inte läsa om Baader-Meinhof och RAF, eftersom deras aktioner i så stor grad påverkade den tyska kulturen under denna period.
I DN läser jag i en artikel om att det kommit ut en ny biografi om Ulrike Meinhof av Jutta Ditfurth, som jag ska kolla upp. Tidigare har jag läst Stefan Aust bok Baader-Meinhof som på ett väldigt neutralt, men ändå på ett levande och ytterst fängslande sätt skildrar han berättelsen om den tyska terroristgruppens framfart, boken går att hitta på Pirate Bay för de som är intresserade.
Tidningen Kulturen tycker i sin recension att Aust inte lyckas vara så objektiv som han försöker göra sig gällande, men där håller jag inte med.
Det är också denna bok som ligger till grund för filmen Baader-Meinhof komplex, som jag ska försöka ta mig iväg och se under den under kommande veckan. Boken har också kommit i en ny tysk utgåva med 200 nyskrivna sidor, samtidigt som filmen går upp på repertoaren och vi får hoppas att boken ges ut i en svensk översättning, den utgåva som Symposion gett ut har varit i stort sett omöjlig att få tag på.
Fram tills dess så ska jag läsa Jutta Ditfurths bok.
Är man intresserad av film som berör terrorismen i Tyskland under 70-talet så skulle jag rekommendera Mor Küsters himmelsfärd, Der dritte Generation och Tysk höst, regisserade av Fassbinder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: