Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Fick svar från Socialdepartementet

Idag fick jag svar på mitt brev till Göran Hägglund. Han hade dock inte tid att svara själv, men jag fick ett svar från Sara Leion, med den diffusa titeln att hon ingår i hans politiska stab och att han bett henne svara i hans ställe:

Bäste Henrik!

Tack för Ditt e-postmeddelande till socialminister Göran Hägglund.
Göran har bett mig att svara Dig. Jag beklagar att Du har fått vänta på svar.

Socialdepartementet kan bara beklaga att ansökningstiden blev kort för de medel som var avsatt för att förstärka kompetensen inom psykiatrin. Regeringsarbetet och beslutsprocessen gör att det många gånger tyvärr kan ta lång tid innan ett färdigt beslut kan fattas i en fråga. Denna gång råkade det även infalla under sommarmånaderna vilket försenade det hela ytterligare. Eftersom medlen är avsatta under 2008 kunde vi inte heller senarelägga beslutet eftersom det då skulle bli svårt att få med medlen inom årets budgetram. Nya pengar kommer att fördelas under 2009. Från Socialdepartementets sida beklagar vi det inträffade och vi ska försöka undvika liknande situationer i framtiden så att alla får god tid på sig att söka om medel.

Med vänlig hälsning

Sara Leion
Socialminister Göran Hägglunds politiska stab

Det här oroar mig:
Det är tydligen viktigare att man får ut pengarna inom utsatt budgettår än att de används till ordentligt genomtänkt kompetensutveckling inom psykiatri och kommunerna, något som skulle behövas.
Visst, det är fint att det kommer mer pengar under nästa år och att man vill försöka att ha bättre framförhållning i fortsättningen. Men när det alltid pratas om bristande resurser, är det inte bättre att man använder de medel som avsätts på mest effektivt sätt.
Det verkar ju också Sara Leion hålla med om.

En kommentar till Fick svar från Socialdepartementet

  • Charl skriver:

    Malheureusement, ça ne fonctionne que sous Froyo :Note: Android 2.2 required. Chrome to Phone is powered by the Android Cloud to Device Messaging (C2DM) service, which requires Android 2.2 or later. dommage, ça a l’air prometteur mais j&r;7128attend#ai de passer mon Hero en 2.2 pour tester 😡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: