Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

DN blir bidragsberoende


Dagens Nyheter, tidigare oberoende liberal, blir nu en beroende liberal och söker ekonomiskt stöd från staten. DN har hamnat i ett utanförskap och finns idag inte ens hos 30 procent av hushållen, de berättar själva att de har lämnat in en bidragsansökan i följande artikel.
Nu hoppas DN få lika mycket pengar som bidragsberoende Svenska Dagbladet, som får 64,5 miljoner per år från staten.
Skattepengar som kunde användas för att hjälpa banktjänstemännen på Carnegie eller andra utsatta grupper som förlorat miljoner på lågkonjunkturen som Aktieägare, VD:ar och bostadsrättsinnehavare på Östermalm.
Chefredaktör på DN, Thorbjörn Larsson, menar dock att DN fortfarande är kritiska till presstödet och beskriver det som ett omodernt system som snedvrider konkurrensen och att stödet borde reformeras i grunden.
Detta visar man nu genom att man ansöker om bidraget för egen del och hänvisar till att man följer dagens regelverk, hoppas att denna subtila kritik når fram till Kulturdepartementet.
Risken är nu att DN fastnar i ett bidragsberoende och känner sig tvingade att stanna kvar i utanförskapet där de inte ens når en tredjedel av hushållen, för annars förlorar de bidraget. Att deras ledarsida förlorat all sin trovärdighet, om de hade någon, verkar inte ha någon betydelse för chefredaktören. Men han kanske är medveten om att ingen läser den…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: