Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Dags att avliva syndikationen och TV-tablåerna…

Jag kan inte förstå varför jag ska riskera hot och kravbrev för något som jag redan har betalt för tre, fyra gånger om, bara på grund av att man som TV-producent vill följa den affärsmodell som i och med internet har blivit förlegad. Eller varför man tramsar om att upphovsmännen inte får betalt, självklart att till exempel manusförfattarna får betalt, det såg vi väl förra året vad de gjorde när de inte var nöjda med lönerna och alla TV-serier fick ta uppehåll, därför så är en del argument om att upphovsmakarna inte får något betalt helt felaktiga. Dessutom sågas lagförslaget nu också i en artikel Aftonbladet.
Men exakt vem förlorar på att jag tankar hem Desperate Housewives istället för att se det på Kanal 5 eller tankar hem Heroes istället för att se det på TV4?
Ja, förutom jag själv förstås som betalar för bredband, el, dator och kablar. Så vem påstår att man inte betalar för fildelning?
Jag måste fortfarande enligt lag betala TV-licens, jag betalar dubbelt till Comhem, både genom hyran och för en digitalbox. Eftersom reklamkampanjer inte bara görs för TV utan också för tidningar, stortavlor och internet så kommer jag inte undan den heller och på så vis betalar jag också genom min konsumtion.
Jag tillhör inte ett av de hushåll som har en box som mäter tittarsiffror så några sådana förlorar de inte heller.

Jag skulle vilja vända på det och fråga hur försvarbart det är att t.ex. TV4 har nio stycken digitala TV-kanaler som tar upp plats i etern. Varför är det överhuvudtaget okej att utnyttja frekvensutrymme för något som de flesta inte ens tar del av, annat än när det är direktsändningar, då har linjär-TV sitt existensberättigande.

Annars ut med det på nätet, bittorrent är ju en fantastisk idé, genom att man inte koncentrerar allt material till en enda server, utan att det finns hos flera. Bygg sådana digitalboxar, men gör det enkelt så även min morfar kan använda en sådan.

Död åt TV-tablån och syndikationen som har spelat ut sin roll, så det är ingen idé att ge den konstgjord andning. Om de nu mot all förmodan skulle stoppa fildelningen så kan TV-bolagen lika gärna sluta göra TV-serier, jag kommer ändå aldrig kunna gå tillbaks till att titta på linjär-TV. Att behöva titta på ett TV-program på en viss kanal, en viss dag i veckan och på en viss tid, känns inte det fullkomligt förlegat?

Veckans avsnitt av Heroes var förövrigt grymt…

En kommentar till Dags att avliva syndikationen och TV-tablåerna…

  • Anonymous skriver:

    Håller med dig man ska betlaa 4 ggr för samma media tjänst.

    Dags för marknaden och dela på kakan jämnare.

    Maffia metoder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: