Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Men upphovsmännen får betalt, jag betalar redan flera gånger om…

Gårdagens avsnitt av Desperate housewives var otroligt bra, självklart så innebär det en helt annan autencitet att kunna se programmet bara ett par timmar efter att det visats i USA. Nu slipper jag sitta och vänta i veckor eller månader på att Kanal 5 visar programmet. Att detta är möjligt beror enbart på fildelningen möjliggjort detta, samt tusentals andra människors engagemang att sprida kultur, som en grupp politiker nu vill stoppa enligt en artikel i Aftonbladet.
Att upphovsmännen inte får betalt är rent trams, mig veterligen får producenterna, skådespelarna och manusförfattarna betalt. Var det inte den sista gruppen som strejkade förra året för bättre löner och som de fick genom?
Så varför tramsar man om att de inte får betalt för?
Som jag påpekade igår betalar jag redan för dessa program tre, fyra gånger om, fast i ett format som jag inte vill ha det. Vad man istället borde ifrågasätta är om det är rätt av TV-bolag att nyttja stora mängder av etern till att sända ut något som de flesta ändå inte tar del av, när det mesta som TV sänder inte är direktsänt och med fördel skulle kunna distribueras genom nätet.
Nu ska jag se senaste avsnittet av Heroes.

Desperate housewives handlade bland annat igår om att Bree och Orson haft sex, och var oroade över att de blivit filmade och att det skulle spridas på youtube. Andrew föreslår att de ska börja fundera på vad deras porrnamn skulle bli, men Bree ber Andrew att glömma allt hon lärt honom om moral, bara han fixar tillbaks bandet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: