Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Michael Chrichton har dött

Michael Chrichton blev världens bäst betalda författare när han skrev uppföljaren till Urtidsparken, mer känd som Jurassic Park, titeln är på svenska En försvunnen värld. Det är dock knappast en av hans bättre böcker utan får ses som ett beställningsjobb, men i kategorin amerikanska bästsäljare med 150 miljoner sålda titlar så tillhörde Chrichton en av mina favoriter.
Han skrev thrillers med influenser av science fiction med mer populärvetenskapliga inslag, hans böcker blev ofta romaner och efter författare som Stephen King skulle kunna räknas som en av de mest filmatiserade. Tyvärr ofta med lika mediokra resultat, men som ibland kunde bli lysande.
Min favoritroman av honom är Farkosten, som blev en ganska sunkig film med namnet the Sphere, som också är romanens originaltitel. Filmen kommer knappast gå till världshistorien eller få någon att plocka upp boken, som på inget sätt är ett skönlitterärt mästerverk, men är en verklig sidvändare som man inte vill lägga från sig och jag sträckläste den på bara ett par timmar.
Michael Chrichton blev 66 år och gick bort sedan han kämpat mot cancer under en längre tid, skriver Aftonbladet i en artikel idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: