Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Tysk lag tandlös mot diskriminering, men fortfarande bättre än inget alls

Tysk lag om anställning kringgås trots att lagen föreskriver att minst var 20:e anställd ska vara en person med funktionshinder, men trots det är det svårt för människor med funktionsnedsättningar att få jobb på den öppna arbetsmarknaden i landet.
Men många arbetsgivare använder lagens kryphål och betalar till staten istället för att anställa funktionshindrade. Pengarna används för att skapa arbetstillfällen för personer med funktionsnedsättningar. Carsten Schirrmacher i Berlin har letat ett reguljärt fast jobb i många år, men inte lyckats, framkommer i Per Eurenius reportage.
I Tyskland finns en rådgivningsbyrå som heter Mosaic som har som uppgift att ordna arbetsplatser åt personer med funktionsnedsättningar, trots att de visat upp bättre resultat än vad den tyska motsvarigheten till Arbetsförmedlingen har gjort så försöker staten spara ner på verksamheten.
I Sverige finns ingen motsvarande lag, diskrimineringslagstiftningen är om möjligt ännu mer tandlös än den tyska och här råder inga sanktioner alls. Arbetsförmedlingen har fullkomligt missat att få ut personer med funktionsnedsättningar på arbetsmarknaden, 6 av 10 personalrekryterare skulle aldrig anställa någon som varit sjukskriven.
Det tyska systemet förefaller inte vara perfekt, men de försöker åtminstone. Det är mer än vad man kan påstå att Sverige gör…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: