Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Sarah Palin är inte en bra förebild för någon,

säger Tiina Rosenberg, professor i genusvetenskap vid Lunds universitet, i en artikel i DN och hon tycker att Sarah Palins betydelse är överdriven.
– Hon kan enligt min åsikt inte vara en förebild för någon tänkande kvinna. Inte för tänkande män heller. Det räcker nämligen inte att vara kvinna. I politiken är ideologin trots allt avgörande.
Ska det tolkas som att Rosenberg har tänkt om sedan hon lämnade Fi och hon har lagt teorier om könsmaktsordning på hyllan? Eller kanske är hon så queerteoretiskt skolad att hon ser Palin som en förklädd man?
Förmodligen känner sig hon och de flesta ”elitfeminister” sig hotade just nu, för om en kvinna aspirerar till en av världens mäktigaste poster, innebär det också en risk att de inte längre kan profitera på att predika om orättvisorna mellan könen. Därför måste Palin från deras sida missförklaras som en riktig kvinna, till varje pris.

4 kommentarer till Sarah Palin är inte en bra förebild för någon,

 • Anonymous skriver:

  mvh Anders S

 • Anonymous skriver:

  Om Tiina Rosenberg och hennes syn Sarah Palin som har blottlagt ett stort glapp i feminismen: hur dom fortfarande tvekar att stötta eller försvara kvinnor, som inte hyser exakt samma åsikter som dom själva.

 • Anonymous skriver:
 • Anonymous skriver:

  Fördomar och föreställningar om könsstereotyper påverkar hur vi väljer våra politiker, det visar en ny amerikansk studie. Till exempel är det större sannolikhet för en kvinna att få en politisk position om hon uppfattas som attraktiv, medan en mans viktigaste attribut är att utstråla kompetens.

  Statsvetare Patrik Öhberg kommenterar
  – Som väljare försöker man hitta genvägar för att fatta rationella beslut. Det kan vara jobbigt att läsa alla partiers partiprogram och då kan det vara så att man som väljar eförsöker hitta saker hos kandidaten eller ett parti som väcker förtroende eller gör att man blir misstänksam, och utifrån en sån diskussion kan de här stereotyperna spela roll, säger statsvetaren Patrik Öhberg.

  Studien baserar sig dels på att en grupp försökspersoner fått studera foton av och uppskatta egenskaper hos kvinnliga och manliga politiker, dels en granskning av hur de respektive politikerna klarat sig i kongressvalet 2006.

  Kvinnor ska vara snygga
  Och enligt studien är det större sannolikhet för en kvinna att bli vald till en politisk position om hon ses som attraktiv, särskilt av manliga väljare. För att en man ska få röster räcker det med att framför allt uppfattas som kompetent. Studien visar också att kvinnliga politiker oftare uppfattas som attraktiva och manliga politiker oftare som kompetenta.

  Och i nästa veckas president val kan andra typer av fördomar skina igenom tror Patrik Öhberg.

  – En sak som man fruktar är att folk ska gå på ras, förutfattade meningar och stereotyper om rasfrågan, och att det kommer att missgynna Obama, och att opinionsmätningarna så här långt ljuger, och att folk inte öppet vill erkänna att de har en negativ inställning till någon som är mörk eller svart, säger han.

  Lyssna här : http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1428596&BroadcastDate=&IsBlock=

  Mvh

  A ..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: