Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

True Blood – den mest intressanta serien i höst.

Sommaren är en pissig årstid, allt stannar upp och inget händer, det är varmt och kladdigt och det krävs en AC för att känna sig mänsklig och värst av allt, alla TV-serier tar en paus under sommaren. Oftast när det är som mest spännande…
Nu är hösten äntligen här och med det nya avsnitt av serier som Californication, Dexter, Desperate Housewives, Heroes och supernatural. Tyvärr läggs en del TV-shower ned, som till exempel Nip/tuck men ibland dyker det upp nya intressanta serier. Denna häst är det inte spinn-offen till Beverly Hills, enbart kallad 90210 som är det mest intressanta. Utan den känns mest som en OC-ripp off. Utan det är vampyrserien True Blood som väcker mitt intresse, serien kommer ha svensk premiär den 22:e oktober på Canal plus för dem som har kabel och inte orkar tanka hem den.

Serien kretsar kring Sookie Stackhouse (Anna Paquin), en ung servitris som bor i Louisiana hos sin mormor tillsammans med sin bror Jason Stackhouse (Ryan Kwanten). Det som skiljer ut henne från andra jämnåriga unga kvinnor är att hon har förmågan att läsa andra människors tankar och att hon attraheras av vampyren Bill Compton (Stephen Moyer) som hon möter då han kliver in i restaurangen där hon arbetar. Det visar sig att Bill är den förstes tankar som hon inte kan läsa av, vilket hon ser som en stor befrielse.
I avsnitt två finns en flashback från hennes barndom där hon får gå till en psykolog efter att hennes mamma skickat dit henne. Psykologen gör ett enkelt test som Sookie klarar av, men den chockade psykologen förklarar det hela med att hon är bara väldigt bra på att läsa av kroppspråk och att hon har ADD(!?)…
Sookies mamma vill dock inte att hon ska få några mediciner då hon visste att det inte var hennes problem.
Jag tror inte Concerta eller Adderall som används i USA hade hjälpt mot några paranormala förmågor, så i detta fallet var det förmodligen ett klokt beslut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: