Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Dataspel fördel för arbete


Enligt en i mitt tycke mycket förvirrad undersökning från Medierådet så är det en stor fördel för pojkar att de spelar dataspel när de söker jobb och i synnerhet om de spelat onlinerollspel, det skriver Svenska Dagbladet i en artikel från TT.
Exakt hur de kom fram till denna slutsats är en gåta, tydligen menar Jan Christoffersson, sekreterare på Medierådet att dataspel ger tekniska färdigheter som att man lär sig ansluta till en server och konfigurera spelet. Detta menar han på ger fördelar när unga sedan söker sig ut på arbetsmarknaden.
Jan Chrisoffersson verkar ha missat att ett enormt stort problem är just att många killar och unga män fastnar i onlinerollspel och det går ut över skolan och arbetslivet.
Kvinnor är på väg att ta över världen, medan männen spelar Playstation. Om man någonsin har sett det som en kamp mellan könen så är kvinnorna på väg att vinna på walk-over.
Av någon anledning så tycker Chrisoffersson att det är till tjejers nackdel att de främst använder internet till att kommunicera som att till exempel chatta, då han menar att det innebär att de inte får några tekniska kunskaper på köpet.
Men brukar man inte säga att vägen till arbete går genom kontakter? Det är väl just kontakter som man får genom MSN, Lunarstorm, Facebook eller liknande sidor.
Och om det nu är en sådan fördel att spela dataspel, varför är arbetslösheten så hög bland unga?
Det enda som jag tycker är intressant med undersökningen är att unga inte längre tankar hem musik från nätet. Bara 32 procent av pojkarna och 23 procent av flickorna sysselsätter sig med detta.
Medan 64 procent av flickorna och 76 procent av pojkarna tittar på klipp på youtube. Det här har jag läst om tidigare, att fildelning bland unga är på väg att upphöra. Inte nog med att unga inte vill köpa skivor längre, de vill inte ens ha musiken liggandes att skräpa som filer på hårddisken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: