Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Så säger alla att läkare inte har tid för patienten…

I Dagens Medicin läser jag en notis om att en läkare riskerar förlora licensen sedan en njurstensundersökning blivit lite väl intim. Under själva undersökningen får patienten stånd, vilket läkaren uppfattar som en invit och ger den manlige patienten en avsugning.
Efteråt, notera efteråt, blir patienten upprörd och polisanmäler händelsen. Och nu kan man ju verkligen fråga varför? Han var ju uppenbarligen med på noterna, vilket också tingsrätten tyckte som friade läkaren som också erkände att han haft oralsex med patienten.
Där kunde historien fått sitt slut om inte Socialstyrelsen drabbats av moralpanik och vill dra in läkarens licens. I sitt beslut skriver de att läkarens beteende grovt undergräver ”den tillit som allmänheten har rätt att hysa till en legitimerad yrkesutövare”. Jag vet inte på vilken planet Socialstyrelsen befinner sig, men jag tror inte att människor förlorar förtroendet för en hel yrkesgrupp för att en av dem har haft sex på jobbet. Förlåt, men vilken yrkesgrupp har aldrig haft det? Ah, de färglösa tjänstemännen på Socialstyrelsen förstås… Tyvärr hjälper inte det, ni har inte allmänhetens förtroende i alla fall…

Vad skulle du göra om du hamnade i patientens situation av följande:

a) beställa tid för återbesök.
b) fråga om vi kunde ses utanför mottagningen nästa gång?
c) polisanmäla honom efter avsugningen.
d) gett läkaren en smäll på käften vid minsta antydan till sexuell invit.

Efter det här kan man göra två konstaterande, läkare har definitivt mer tid för patienten, när de själva vill det och att de som påstår att det är tråkigt att läsa tidningar som Dagens Medicin har fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: