Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Återvändsgränd för sjuka

I en serie artiklar belyser Expressen den ökade mängden unga som blivit långtidssjukskrivna, med mycket små möjligheter att komma tillbaks ut på arbetsmarknaden.
I en artikel om Ronja Hagfalk, 21 år med Aspergers syndrom kan vi läsa om hur hon efter en depression där hon tvingades avsluta sina universitetsstudier blev vad som kallas för förtidspensionerad av Försäkringskassan.
Situationen är inte ovanlig, blir du sjukskriven under studietiden så får du bidrag från CSN fram tills terminen är slut. Är du fortfarande sjuk så står du utan SGI och har inte rätt till sjukpenning. Kvar finns för unga att antingen ansöka om aktivitetsersättning eller socialbidrag.
Har du väl blivit långtidssjukskriven är det nästan omöjligt att komma tillbaks till arbetsmarknaden. Enligt en undersökning som TCO har gjort visar att 6 av 10 personalchefer ratar personer som har varit sjukskrivna, skriver Sture Nordh i en debattartikel i GP.
Nordh drar också den logiska slutsatsen att det är orimligt att belasta sjukskrivna och arbetslösa med allt hårdare åtdragna tumskruvar, när det rimligen inte får som effekt att arbetsgivarna blir mer villiga till att anställa dem. I stället behövs helt andra åtgärder, skriver han.

En kommentar till Återvändsgränd för sjuka

  • Fighterbabe skriver:

    Oj! Helt plötsligt är man en offentlig person… Jag sökte lite på google för att se hur mycket som egentligen står om mig nu… =S
    Jag har iaf fått påbörja arbetslivsinriktad rehabiliering nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: