Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Bo Rothstein skriver igen…

En av anledningarna till att jag aldrig blir publicerad på DN debatt är att den sidan är vigd för betydligt mer viktiga debattörer, som till exempel personer som Bo Rothstein. I dagens kulturdel i GP läste jag en recension av hans nya bok; Förargelseväckande beteende. Nu har han gjort en motsvarighet till vad som inom musiken benämns (och bespottas) som en greatest hits-samling men som i litteratursammanhang kallas för antologi, det vill säga en samling av kortare texter. Och det hörs ju på namnet att det genast framstår som mycket viktigare…
Artiklar samlade i bokform leder ofta till spretighet, skriver GP:s recensent, Bo Rothstein försöker rama in verket om den intellektuella elitens ansvar för nazismen och förintelsen. Enligt pressmaterialet ger boken en mycket personlig motivering till varför han valt att delta i det offentliga samtalet och jag vet inte hur han får ihop den kopplingen. Jag undrar om han kommer att diskutera eller ens väga in hur privilegierad han själv är i denna mediedebatt?
Jag har inte läst boken själv ännu, så det kan jag inte svara på.
Däremot har jag läst ett flertal av Bo Rothsteins inlägg i samhällsdebatten. Och ja, jag är bara avundsjuk…

5 kommentarer till Bo Rothstein skriver igen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: