Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Reinfeldt bad socialdemokrat om hjälp…

Reinfeldts regering är temat på en större artikel i tidningen Fokus, samt en kortare version av artikeln i Fokus.se. Enligt denna erbjöd Fredrik Reinfeldt Saco:s nuvarande ordförande Anna Ekström jobbet som arbetsmarknadsminister, en post som sedan Sven Otto Littorin fick.
Det som gör det hela väldigt speciellt är att Anna Ekström är socialdemokrat, vilket hon lyft fram vid flera offentliga tillfällen då jag lyssnat på henne. Under min tid i Saco studentråd har jag träffat Anna Ekström och hon har aldrig sagt sig vara moderat, utan har inte velat prata om partitillhörighet. Även om Saco i mångt och mycket är en ganska borgerlig facklig organisation och Anna framstår som politiskt neutral, är det anmärkningsvärt att hon blev tillfrågad, Anna har nämligen tidigare varit socialdemokratisk statssekreterare.
– Av principskäl så avböjer jag att svara på den typen av frågor, säger Anna Ekström till Fokus.
Fredrik Reinfeldt vill inte heller kommentera värvningsförsöket.
– Jag tänker inte föra någon som helst diskussion om hur många jag frågat eller hur de svarat, ska han ha svarat irriterat enligt journalisten Anita Kratz som intervjuat statsministern under arbetet med sin nyutkomna intervjubok »Reinfeldt. Ensamvargen«.

Det är mycket ovanligt att en regeringschef plockar in en person från det andra politiska lägret till en nyckelposition i regeringen och det har aldrig förekommit i Sverige. Men i USA har det förekommligt och kan beskrivas som vanligt, det skedde redan på 1800-talet. Det finns inget konstitutionellt hinder för att så skulle kunna ske i Sverige.
– Enligt den svenska konstitutionen så skulle det inte vara något problem. Det är statsministern själv som väljer sina ministrar, säger Elin Naurin, statsvetare och forskare vid Göteborgs universitet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: