Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Allt fler vuxna får diagnosen ADHD

Det skriver Sundsvalls tidning i en artikel, som konstaterar att alltfler vuxna i Västernorrland får diagnosen ADHD eller autism. Så många som 1 400 personer i länet kan ha så svåra funktionshinder till följd av neuropsykiatriska störningar som gör att de lider av betydande sociala problem.
– För bara fem år sedan ignorerade man det här i stor utsträckning, säger Kimmy Lindholm, överläkare på psykiatriska kliniken i Sundsvall.

Nyligen invigdes den nya NPF-mottagningen i Sundsvall, som är en frukt av ett ökat årligt anslag på tre miljoner kronor från landstinget. Pengarna går oavkortat till utredning och behandling av neuropsykiatriska funktionshinder.
– Äntligen skulle jag vilja säga. Med den här mottagningen så kommer den här diagnosen att bli erkänd i samhället. För enskilda individer betyder det att de faktiskt inte behöver känna att de är dumma i huvudet utan att de har ett funktionshinder, säger Marie Ström, ordförande i Attention Sundsvall-Timrå och som är mycket positiv till denna satsning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: