Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Mail till Göran Hägglund

Från Socialstyrelsen har det till Sveriges kommuner och landsting gått ut ett erbjudande om kompetensutveckling för personal som bemöter människor med psykisk ohälsa och psykiska funktionshinder. Tyvärr är deadlinen alltför snart för att starta några bra utbildningsprojekt innan tiden går ut. Det är ett lovvärt initiativ men tyvärr riskerar 130 miljoner slösas bort på ogenomtänkta satsningar som inte kommer gynna människor med psykisk ohälsa. Det kunde därför vara intressant att höra vad Göran Hägglund anser om den saken då han är ytterst ansvarig för satsningen.

Som ordförande för Attention i Göteborg, en förening för personer med neuropsykiatriska funktionshinder, är jag lite förvånad över att man har så kort om tid att ansöka om medel.
Beslutet fattades den 16:e juni, men på grund av semester så dröjde detta fram tills augusti innan psykiatrin reagerade.
Ett krav är att vi som brukarorganisationer är involverade. För mig betyder involverad mer än att jag skriver under ett papper, därför är det väldigt tråkigt att ansökningstiden är såpass kort.
Hade man senarelagt den ett halvår så hade kanske dessa 130 miljoner kommit till nytta.
Psykiatrin är i stort behov av att få ökade kunskaper om vad neuropsykiatriska funktionshinder innebär och hur man ska behandla denna grupp.
Men som det ser ut nu så kommer man inte ha tid att skriva en ansökan, utan man kommer ansöka för projekt som man redan har klara.
Inte på grund av ointresse för den grupp som jag representerar, utan på grund av tidsbrist.
Ett trist slöseri med skattemedel som tyvärr förmodligen aldrig kommer att gagna några patienter med psykisk ohälsa.
Henrik D. Ragnevi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: