Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Selective eating disorder och OCD?

Don Gorske 54 år, har enligt en artikel Aftonbladet ätit 23.000 hamburgare. Det låter som svår OCD med inslag av SED, Selective eating disorder.
Han tycker själv att han inte har några problem med hälsan. Efter att googlat mannen så läser jag att han mycket sällan äter pommes frites tillsammans med sina hamburgare, han brukar äta två stycken på samma gång.
Jag har själv alltid misstänkt att det är just pommes frites som är boven när det handlar om snabbmat, tyvärr för jag gillar pommes frites.
Och de där äckliga jävla minimorötterna som de vill pracka på folk suger, man kan inte ens få tillräckligt många för att bli mätt i en meny.

2 kommentarer till Selective eating disorder och OCD?

  • Det kallas tydligen så när man bara vill äta en eller ett fåtal rätter. Det är sällan ett problem för min del att jag bara vill äta vissa saker, det är mest jobbigt för andra som måste anpassa sig efter vad jag vill äta.
    Disorder är väl heller inte lika kraftigt som dysfunction. Sedan finns det inget bra begrepp för SED i Sverige, det skulle väl vara “kräsen” i så fall.

  • Tant Vass skriver:

    Hm.. jag ser det som att en människa inte har någon disorder så länge vad-det-nu-är inte hindrar en eller försvårar och ställer till det i ens liv.
    Anledningarna till vad-det-nu-är kan vara både utifrån eller innifrån kommande, men är det inget bekymmer är det ju inget “dis” eller “dys” och behöver inte namnges. Är du med mig hur jag tänker?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: