Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Seminariedag i Folkets hus

Jag var idag med i en paneldebatt i Folkets hus, jag var inte riktigt beredd på det men blev tillfrågad en halvtimme innan om jag ville vara med och självklart tackade jag ja.
Det gick bra, jag börjar få vanan inne känns det som att föra fram åsikter. Enda gången jag blev upprörd var när LSS-utredningens förslag om att satsa pengar på daglig verksamhet kom på tal och man menade att det skulle gynna gruppen med ADHD.
Då sa jag faktiskt att det känns inte rätt att bryta Regeringens så ofta påtalade utanförskap genom att låsa in människor i daglig verksamhet och att jag hellre ville se att man satsade de här pengarna på arbetsmarknadspolitiska åtgärder, men att jag hoppas att det inte är mina medlemmar som man främst syftar på genom denna satsning.
Sedan frågade hon mig om jag tyckte att arbetsförmedlingen gör ett bra jobb, då kunde jag inte med att göra annat än att le och svara att det tyckte jag inte men att det är inte rätt att ersätta något som fungerar dåligt med något som kommer fungera lika illa.
En sak som aldrig berördes i debatten var dock de låga ersättningsnivåerna, många lyfte fram hur asociala många är och hur många bara sitter hemma framför datorn. Men en stor andel inom denna grupp som diskuterades idag, unga vuxna mellan 18-25 år med neuropsykiatriska funktionshinder lever på garantiersättning och har ungefär 5000:- per månad att leva för. Det är väl självklart att man inte har råd att ha en aktiv fritid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: