Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

ADHD-högerns frontperson Johan Stäel von Holstein lämnar kulturråd

Om det nu ens finns någon frontperson för ADHD-högern så vore det Johan Stäel von Holstein. Hans utmärkelse i kulturrådet var omstridd, hans mål har varit att bryta vänsterdominansen inom kultursfären och där äldre ska sparkas ut och tvingas att lämna plats åt yngre förmågor. Det sistnämnda torde han dock ha lyckats med, för när han av Lena Adelsohn Liljeroth fick en plats i kulturådet så dog förmodligen hälften av rödvinsvänstern på Södermalm i en hjärtattack.
Konstnären och styrelseledamoten Marianne Lindberg De Geer har en annan syn på saken:
– Johan Staël von Holstein har gjort mer för oppositionen än någon annan i Kulturrådets styrelse. Efter hans rabiata gläfsande i media i ett ämne han inte har en susing om, lovar folk i branschen varandra dyrt och heligt att aldrig mer rösta bort sossarna, säger hon till DN i en artikel.
Johan Stäel von Holstein slår ifrån sig kritiken och hävdar att han avhopp inte har något med den kritik som han fått. Orsaken är istället tidsbrist och som vd behöver han lägga mer krut på sitt växthusföretag Iqube, meddelade han vid en pressträff under onsdagen.
I förra numret av Attentions medlemstidning så deltog Stäel von Holstein och talade om hur hans ADHD har varit en tillgång och hur det fått honom att ta risker. Och visst, ADHD kan få en att tacka ja till att göra mer eller mindre genomtänkta saker, detta förmodligen en av dem.
Jag läser alltid Johans krönikor i Metro och tycker, hör och häpna, att han är en bra debattör och inte minst provokatör. Jag blir åtminstone provocerade varje gång jag läser hans krönikor, men har man inte provocerat någon så har man inte heller påverkat något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: