Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Sverige – Norge 0 – 1

Egentligen har jag och han väldigt mycket gemensamt, till exempel kom han in på teaterhögskolan när han sökte första gången, jag kom inte in när jag sökte till gymnasiets estetiska teaterprogram. När han lockar 400 personer så drar jag kanske fyra. Under förra året skrev han en självbiografi som ska filmatiseras, själv har jag skrivit denna blogg och …

Nej, vi har kanske inte så mycket gemensamt, jag pratar om Pelle Sandstrak som igår var i Borås med sin föreställning Mr Tourette och jag. Sveriges Radio P4 Sjuhärd gjorde ett inslag med honom och mig från Kulturhuset i Borås där vi diskuterade våra olika funktionshinder. Pelle är en förebild som inspirerar, inte bara dem med Tourettes syndrom utan alla med neuropsykiatriska funktionshinder. Jag har sett hans föreställning två gånger tidigare och han är fruktansvärt underhållande.

Jag vill byta diagnos!
Det verkar som om personer med Tourettes har dragit lyckolotten i diagnoslotteriet. I alla fall om man får tro Pelle eller Eric Donell, som också har Tourettes. Det verkar hända nya roliga saker hela tiden, men har man ADHD, ja då händer det förvisso saker men det är sällan speciellt kul. Eller Asperger, då verkar ingenting hända – någonsin…
Därför tänker jag imorgon deklarera för BNK som håller en seminariedag på Folkets hus i Göteborg att jag tänker returnera mina diagnoser i utbyte mot en Tourette-diagnos. Det är ändå så få personer som får en Tourette-diagnos så jag utgår från att de ändå har många på lager.
Eller så handlar det kanske bara om att försöka se det komiska i varje liten egenhet som dessa funktionshinder medför. För egentligen är det inte speciellt kul att som i Pelles fall inte kunna passera genom en dörröppning. Vi skulle aldrig skratta åt någon i rullstol som inte kan ta sig ned för en trappa som exempel eller som skulle ramla ned…
Okej, en del kanske skulle det. Men det är för att det är mycket, mycket små människor…
Vill ni lyssna på vad jag och den norske pratkvarnen hade att säga, (Pelle hade en hel del…)
Lyssna på inslaget här: Klicka här.

En kommentar till Sverige – Norge 0 – 1

  • trollhare skriver:

    ”Det verkar hända nya roliga saker hela tiden, men har man ADHD, ja då händer det förvisso saker men det är sällan speciellt kul. Eller Asperger, då verkar ingenting hända – någonsin…”

    Amen! Jag vill också ha Tourette. Jag har tics och tvångstankar, men det räcker tydligen inte…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: