Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Vill du ha en kvinna som president – rösta på McCain

Aftonbladet hade en artikel om Sarah Palins bejublade tal inatt. Hon är en betydligt mer intressant kandidat än vad Joe Biden är för Obamas del, men det kan iofs i dennes fall vara en fördel eftersom Obama själv är så karismatisk. McCain däremot är inte karismatisk för fem öre och trots att skandalerna haglat den senaste veckan så märks inte det i de egna lägren.
Ett av de mest märkliga argumenten som lyfts fram är att hon fött en son med Downs syndrom, och det används av abortförespråkare som ett argument för att hon skulle vilja förbjuda abort.
Indirekt betyder det att abortförespråkarna anser att barn med Downs syndrom inte ska ha rätt att födas, även om modern vill detta och vad är det då för fritt val för kvinnor som de anspelar på?
Jag är absolut för rätten till abort men också att man måste respektera föräldrar som väljer att föda ett barn med funktionshinder.
Det är ju knappast så att Palin medvetet valde att få ett barn med Downs syndrom som en strategisk politisk kampanj mot abort.

Samtidigt är McCains val av vice.president kanske viktigare än någonsin i just McCains fall, eftersom hans hälsotillstånd inte är det bästa. Det spekulerar Eva Franchell om på dagens ledarkrönikai Aftonbladet.
McCain har opererat bort fyra maligna melanom. Ett av dem satt vid tinningen och där fick läkarna skära djupt, det är den bortopererade cancern som gjort hans käkparti så framträdande. Han medicinerar mot njursten, hans blodtryck är högt. Han har opererat bort flera polyper ur ändtarmen… Ibland blir han yr när han står upp. Det mesta är helt normalt för en man som börjar bli gammal och McCain är den äldste presidentkandidat som ställt upp. Sett ur det perspektivet är hans val av vicepresident extra viktigt menar Franchell.
De demokrater som hade hoppats på Hillary Clinton och att USA därmed skulle få sin första kvinnliga president skulle nu istället kunna stödja McCain. USA kanske får en kvinnlig president fortare än vad en del tror…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: