Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Det känns som om någon misshandlat mig…

Jag har aldrig haft ett hål i mina tänder, jag har aldrig dragit någon tand, haft tandställning eller gjort några ingrepp överhuvudtaget. Om man inte räknar avgjutning för bettskena eftersom jag gnisslar tänder. Där jag i och för sig kräktes inne på mottagningen och höll på att dö av skam.
Att inte haft större besvär är ändå inte illa eftersom jag äter mediciner som gör att man minskar salivtillförseln och därmed riskerar att drabbas av karies i högre grad. Mina problem har ändå varit ganska milda, mest handlat om att skrapa tandsten som orsakar ilningar i tänderna.
Sist jag var hos tandläkaren så uppdagades det att jag hade ett hål i en av mina visdomständer, så min tandläkare tyckte att det var lika bra att operera bort den.
Eftersom tanden var liggande gick det inte att dra ut den så jag fick en remiss till Tandakuten.

I morse vaknade jag halv sex, jag började känna mig smått orolig för jag visste inte alls vad som väntande. I telefon kunde de inte svara på hur lång tid ingreppet skulle ta, men mellan 20 – 60 minuter trodde de.
De kunde inte svara på hur lång tid det skulle gå innan jag var bra. Jag hade tänkt åka till Stockholm på fredag men det blir förmodligen inte av som det verkar nu.
Jag kom till mottagningen ungefär 90-minuter innan. Jag sitter och väntar och det är ingen som tar mot mig. Jag hade hoppats på lugnande men jag visste inte vem jag skulle fråga så jag sa inget.
När jag kommer in på mottagningen så frågar jag om detta, men då är det försent.
Den mesta av oron beror också på att jag inte vet vad som ska hända och hur ingreppet går till.
Men jag får av tandsköterskan en väldigt bra förklaring. Jag ska få tre bedövningssprutor och de kommer bedöva hela nedre käken och halva tungan. Dessutom kommer nerven i nedre käkbenet att vara bedövad.

Jag undrar om jag får sprutorna i munnen eller utanpå?
Frågan uppfattas som konstig, och hon undrar om jag inte varit med om detta förut vid lagningar. Jag svarar nej och säger att jag har aldrig haft hål i tänderna och därför aldrig lagat något.
Det tyckte både hon och tandläkaren var väldigt märkligt.
Förvisso var detta tandakuten och de behandlar förmodligen akuta åtgärder ytterst frekvent, men det kan väl inte tillhöra ovanligheterna att en person inte har haft några hål?
Vi matas av reklam för tandborstar där de alla ser ut som spejsiga rymdskepp. Jag vet inte hur många hundra olika sorters tandkräm som finns på marknaden, än mindre vad skillnaden är på dem. Munsköljmedel hårdlanseras just nu, ändå är det tydligen ovanligt att någon faktiskt borstar tänderna.
Och då ska det ändå tilläggas att jag är ingen superpedant…

Själva operationen tog
ungefär 30 min. När han avlägsnade delarna av rötterna lät det ungefär som om man krossar isblock mot varandra. Jag trodde vid ett tillfälle att nu knäcker han kindbenet på mig.
Just nu känns det ungefär som om jag har blivit misshandlad, jag har förvisso fått värktabletter utskrivna. Orudis 100 mg men de verkar väldigt svaga. Jag har dessutom garderat mig med Voltaren 50 mg och Tramadol 50 mg, det finns även en burk med alvedon 1 g ifall det skulle krisa.

Jag har hittills tagit två Orudis och en Voltaren, men nu har bedövningen släppt och det gör ont ändå. Enligt FASS så föreligger det inte någon interaktion mellan dessa värktabletter och jag borde kunna kombinera dem.

Jag förstår inte varför de inte skriver ut antibiotika med en gång heller, de pratade ändå som om att jag skulle få en infektion så då kunde man väl lika gärna förebygga den. Jag har inte tid att ha en infektion nu, jag ska vara med i radio på tisdag nästa vecka, dagen därpå kan jag drabbas av vilken superbakterie som helst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: